Termeni si conditii

Orice client care intentioneaza sa inchirieze un autoturism din parcul nostru auto, are indatorirea de a citi si confirma incheierea Contractului de Inchirieri Masini, care prevede toate conditiile enumerate mai jos:

Varsta: Atat clientul, cat si conducatorul auto numiti in clauzele contractului, trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani. De asemenea, trebuie sa aduca dovada detinerii unui permis de conducere valabil, mai vechi de 1 an.

Plata: Taxele pentru inchirieri auto sunt stabilite in moneda Euro, si includ TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata cash se realizeaza in avans, in valuta sau lei, la cursul BNR din ziua respectiva. Clientii au si alternativa platii cu cardul, pentru care se va percepe un comision: pentru plata cu cardurile Visa sau Mastercard, comisionul este de 2,5%, iar pentru carduri American Expres, se percepe o taxa de comision de 4,5%.

Depinzand de clasa in care se incadreaza masina inchiriata, la livrarea acesteia, se impune plata unei garantii de 200-800 Euro. In cazul in care ulterior se constata deteriorari ale autoturismului, compania isi rezerva dreptul de a pastra garantia, in concordanta cu protocolul de predare-primire.

Situatii in care clientii pot pierde garantia:

Carburant si ulei

Costurile combustibilului nu sunt incluse in tarif. Masina de inchiriat trebuie livrata inapoi cu minim ¼ motorina sau benzina, reprezentand cantitatea de carburant existenta in momentul livrarii catre client. In cazul constatarii lipsei de combustibil, se va aplica plata calculate pentru diferenta de benzina inregistrata, achitandu-se 1,5 euro/litru. Atat uleiul, cat si masurile de intretinere a autovehiculului ii revin proprietarului masinii oferite spre inchiriere.

Predarea si recuperarea masinii:

Atat livrarea, cat si restituirea masinii inchiriate se realizeaza la ora si la locatia indicate de client, care au fost anterior mentionate in Contractul de Inchirieri Auto, fara a se percepe taxe aditionale in aria orasului Bucuresti. Cu acordul proprietarului si pe baza unui pret convenit, livrarea sii restituirea se pot face si in alte locuri din tara. Vehiculul inchiriat se va preda clientului in conditii bune, fara sa fi suferit defectiuni vizibile sau ascunse, iar orice informatii legate de conditiile de prezentare vor fi stipulate in textul contractului. La returnarea masinii, clientul va prezenta actele la ora si locatia specificate. Nu se percef taxe suplimentare in cazul unei intarzieri de maxim o ora anuntata in prealabil. In cazul intarzierilor de maxim 3 ore, se va percepe un tarif aditional pentru o jumatate de zi de inchiriere, respectiv o zi de inchiriere, pentru intarzieri care depasesc 3 ore. La expirarea datei de inchiriere, contractual devine nul, in situatia in care nu s-a recurs la stabilirea unor noi termeni contractuali. In cazul in care un client nu anunta intarzierea, autoturismul se declara furat la Politie.

Folosirea masinii inchiriate:

Clientului ii revine sarcina sa respecte normele legale cu privire la circulatia pe drumurile publice din Romania. Autoturismul va fi condus numai pe Drumurile Europene sau Nationale marcate adecvat. Este strict interzisa conducerea vehiculului inchiriat pe drumuri neasfaltate, pe drumuri de tara nemarcate corespunzator, sau pe drumuri forestiere si prin paduri.

Soferul are urmatoarele obligatii:

Asigurari inchirieri auto

Autoturismul detine asigurare CASCO cu franciza.

In cazul unui accident, clientului ii revine obligatia de a declara incidentul la sectia de politie, unde se vor constata pagubele pricinuite, eliberandu-se documentatia aferenta in caz de accident, furt sau avarie:

Documentele enumerate mai sus sunt indispensabile pentru repararea masinii si pentru functionarea asigurarii. In lipsa acestora, clientul va suferi costul total al reparatiilor necesare.

Amenzi de circulatie

Amenzile de circulatie datorate nerespectarii de catre client a legilor romane, incluzand si amenzile ulterioare (ca de exemplu: radar, parcare in locuri nepermise etc.), urmeaza a fi suportate de catre client.

Odata cu expirarea termenului stipulat in contractul de inchiriere, societatea SC Geosab Automotive SRL, poate exercita dreptul de a ridica autovehiculul oferit spre inchiriere, chiar si fara acordul clientului.